stichting MTB Schaijk

Sponsoring / Crowdfunding

Kinderen van vandaag hebben meer zin in binnen gamen dan zomaar buiten spelen. Tenzij ze gestimuleerd worden en iets veel leukers doen. Feit is dat het mountainbiken als gigantisch avontuurlijk wordt beschouwd en veel kinderen na één les willen blijven mountainbiken.

Leer prestaties

Omdat je tijdens de mountainbikesport snelle beslissingen moet maken wordt de aanmaak van grijze stof in de hersenen gestimuleerd. Dit heeft tot gevolg dat de kinderen beter worden in leren en onthouden. Mountainbiken is dus uitermate goed voor de schoolprestaties. Door het sporten wordt ook nog eens een keer endorfine aangemaakt wat een "blijmaakstofje" is. Geen wonder dat de kinderen mountainbiken zo leuk vinden.

Pumptrack

In de nabije toekomst komt er een sportbos in natuurgebied de Maashorst. Sporten en natuur gaan perfect samen. De stichting MTB Schaijk denkt dat een pumptrack perfect past in het sportbos.

Een pumptrack is een golvende baan van ca 60 cm hoog. Met je lichaam, armen en benen breng je de fiets in beweging en rolt die van boven de golf naar beneden. Door je lichaam te verplaatsen en gebruik te maken van de snelheid van de fiets rolt deze tot boven op de volgende golf. Het geheel begint hierna opnieuw. De fiets wordt voortbewogen over de pumptrack zonder te trappen. Het maakt daarbij niet uit wat voor fiets je gebruikt. Op een goede pumptrack kun je terecht met een BMX, mountainbike en zelfs een loopfiets. Maar ook op skates, een skateboard en een step kun je jezelf prima vermaken op de pumptrack.

Door de manier van bewegen is het trainen op een pumptrack een total body workout. Een paar ronden zijn al genoeg om even pauze te moeten nemen en uit te hijgen. Zo krijgen anderen ook de kans om deze core stability training uit te voeren. Het blijkt een zeer positief effect te hebben. Het zit nou eenmaal in de mens om te slagen. Hoe kom je weer boven op de volgende golf, en als het lukt, hoe snel kan ik dan gaan? Het geeft een onwaarschijnlijk goede belefenis en behalve dat het leuk is, blijkt het ook nog eens hartstikke gezond te zijn.

Wij zijn op zoek naar mensen die dit initiatief willen ondersteunen, in sportieve zin, in organisatorische zin en als sponsor. In sportieve zin als enthousiast wielrenner, mountainbiker, bmxer of andere sportbeoefenaar die inziet dat dit een prachtig fenomeen is dat promotie verdient. In organisatorische zin als besturder of vrijwilliger om zich in te zetten voor de realisatie van een pumptrack. Als sponsor van dit geweldige sportevenement, zodat er een baan komt te liggen die weinig onderhoud nodig heeft. Waar je als gezond bedrijf je naam aan wilt koppelen, zodat de gemeenschap ervaart dat jouw bedrijf sportiviteit en gezondheid voor iedereen hoog in het vaandel heeft staan.

Donaties o.v.v. "Pumptrack" zijn welkom op IBAN: NL03 RABO 0305 9703 99

indoor bikepark