stichting MTB Schaijk

Mountainbike trainingen

Start 2 bike (v/a 16 jaar)

Omdat je als beginnende mountainbiker vaak nog niet alle kneepjes kent worden vier trainingen gegeven van ruim twee en een half uur. Tijdens de trainingen leer je de basisvaardigheden die nodig zijn om veilig en met plezier op je mountainbike te fietsen.

Hier speelt vooral de techniek op de mountainbike een belangrijke rol.
 • Je leert een juiste houding aan te nemen voor de verschillende ondergronden.
 • Door de vele obstakels moet je ook je kijktechniek anders in stellen.
 • Remmen en schakelen is belangrijk voor je veiligheid en levensduur van je MTB.
 • Klimmen en afdalen vergen speciale technieken.
 • Leer hoe de mountainbike onderhouden moet worden.

 • Na de oefeningen gaan we de bossen in om het geleerde in de praktijk uit te voeren. De geleerde techniek is hierbij belangrijker dan conditie. Gedurende de training wordt je op de hoogte gebracht van de vaardigheden die nodig zijn om met een mountainbike redelijk uit de voeten te kunnen.

  Jeugd mountainbike trainingen (t/m 15 jaar)

  Elke week kunnen jongeren mee trainen tijdens een van de jeugd mountainbiketrainingen. De trainingen zijn bedoeld voor kinderen vanaf de bovenbouw van de basisschool die graag willen mountainbiken. De trainingen bestaan meestal uit oefeningen, een spel of een opdracht en het geleerde in de praktijk uitvoeren. Maar er is ook tijd om eaf en toe wat anders te doen, voetballen op de fiets of even zonder fiets, moppen tappen, boompje klimmen, vermaken in de natuurspeeltuin enz. Alles gebeurt onder het mom: Alles mag, niets moet.
  Alle trainingen staan in het teken van veiligheid en techniek. Er wordt niet gedrilt om wedstrijden te winnen, het is bij ons gewoon leuk en genieten.

  Overige trainingen

  Heb je ervaring en wil je verder kijk dan eens voor de mogelijkheden op de website van: Fiets Clinics Nederland

   Jamie Manders